Stop Ondermijning Samen

Wil je alles weten over ondermijning en de signalen leren herkennen?

Download dan de app Ondermijning

De app bevat verschillende modules zoals een module signalen en een leerzame quiz. Ook bevat de app een module 'Melden' met daarin organisaties waar je (vermoedens van)  ondermijnende activiteiten direct kunt doorgeven.

Met de nieuwsmodule ben je 24/7 op de hoogte van het laatste ondermijningsnieuws dat je zowel naar regio als thema zelf in kan stellen. De app is beschikbaar voor Apple en Android.

Signalen herkennen

Leerzame quiz

Nieuws over ondermijning

Herken jij de signalen?
In hartje winter zie je in een woonwijk een kaal dak terwijl alle andere daken besneeuwd zijn. Is het dak slecht geïsoleerd? Een jong volwassene rijdt rondjes door de wijk in een dure sportwagen en spreekt steeds 13- en 14-jarigen aan. Gewoon voor een gezellig praatje?

Dit zijn voorbeelden die op het eerste oog misschien onschuldig lijken en je niet direct doen denken aan ondermijning. Maar het kale dak kan ook duiden op een hennepplantage. En ronselt de persoon in de sportwagen misschien kwetsbare jongeren voor de drugshandel. Ondermijning wordt vaak wél zichtbaar als je weet waar je op moet letten. Signalen leert herkennen. Of om de beroemde uitspraak van Cruijff te gebruiken: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.